Japanese Vocabulary Lesson 19: Vegetables

In a previous lesson, I talked about how to say a lot of fruits in Japanese. Today I will continue in the food section, but this time we’ll learn about vegetables!

English Japanese
Artichoke アーティチョーク (a-ticho-ku)
Asparagus アスパラガス (asuparagasu)
Avocado アボカド (abokado)
Bamboo shoot 竹の子, たけのこ (takenoko)
Bean 豆, まめ (mame)
Beet ビート (bi-do)
Bell pepper ピーマン (pi-man)
Broccoli ブロッコリー (burokkori-)
Brussels sprout ブリュッセリもやし (buryusseri moyashi)
Cabbage キャベツ (kyabetsu)
Caper ケイパー (keipa-)
Cardoon カルドン (karudon)
Carrot 人参, にんじん (ninjin)
Cassava キャッサバ (kyassaba)
Celery セロリ (serori)
Chickpea ひよこ豆, ひよこまめ (hiyoko mame)
Corn トウモロコシ (toumorokoshi)
Cauliflower カリフラワー (karifurawa-)
Courgette ズッキーニ (zukki-ni)
Cress クレス (kuresu)
Cucumber キュウリ (kyuuri)
Dandelion タンポポ (tanpopo)
Eggplant 茄子, なす (nasu)
Fava bean 空豆, そらまめ (sora mame)
Garlic ニンニク (ninniku)
Ginger ジンジャー (jinja-)
Green bean 莢豆, さやまめ (saya mame)
Green laver 青海苔, あおのり (aonori)
Kohlrabi コールラビ (ko-rurabi)
Leek 韮, にら (nira)
Lentil レンズ豆, レンズまめ (renzu mame)
Lettuce レタス (retasu)
Onion タマネギ (tamanegi)
Parsley パセリ (paseri)
Pea エンドウ (endou)
Peanuts ピーナッツ (pi-nattsu)
Pepper コショウ (koshou)
Potato ジャガ芋, ジャガイモ (jagaimo)
Pumpkin カボチャ (kabocha)
Purslane スベリヒユ (suberihiyu)
Radish 大根, だいこん (daikon)
Soybean 大豆, だいず (daizu)
Spinach ほうれん草, ほうれんそう (hourensou)
Sweet potato  サツマイモ (satsumaimo)
Tomato トマト (tomato)
Turnip カブ (kabu)
Wakame ワカメ (wakame)

And that’s all for today! Have a healthy meal! 😉


Leave an answer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s